Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tørkede jordbær

Tørkede jordbær

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 170 kcal
Fett 1 g
Protein 3 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du prøvd å tørke jordbær noen gang? Tørkede jordbær får en fantastisk konsentrert søt og syrlig jordbærsmak, og er flott å bruke både i frokostblandingen og som pynt på kaker. Og ungene elsker dem! Ekte syrligdrops!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 170 kcal
Fett 1 g
Protein 3 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

  1. Skjær jordbær i 2-3 mm tykke skiver og legg dem på rist i en dehydrator eller på bakepapir/silikonmatte. Tørk dem på varmluft 50 °C til de er helt tørre.

Oppbevar de tørkede jordbærene i en tett boks. Andre bær som egner seg til tørking er bringebær og blåbær.

Om bærene ikke er helt tørre vil de kunne klistre seg til risten i dehydratoren og være vanskelig å få av. Vær tålmodig, det kan ta opp mot to døgn før bærene er helt tørre.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 11.12.2024 22:55:44