Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Torskefilet med sprøstekt spekeskinke og tapenade

Torskefilet med sprøstekt spekeskinke og tapenade

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 3 ss olivenolje
  • 150 g ruccula
  • 4 stk. tomat
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 ss tapenade
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Potet- og sellerimos:

  • 4 stk. potet
  • ca. 100 g sellerirot
  • ca. 1,5 dl melk
  • 0,5 ts salt

godt med kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 344 kcal
Fett 14 g
Protein 42 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Oliven og spekeskinke er som stjerner å regne på den kulinariske mathimmelen. Her er stjernene i himmelsk selskap med torskefilet, tomater og ruccula.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 3 ss olivenolje
  • 150 g ruccula
  • 4 stk. tomat
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 ss tapenade
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Potet- og sellerimos:

  • 4 stk. potet
  • ca. 100 g sellerirot
  • ca. 1,5 dl melk
  • 0,5 ts salt

godt med kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 344 kcal
Fett 14 g
Protein 42 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann. Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør.
  2. Sil fra vannet og tilsett halvparten av melken. Mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse. Smak til med smør, salt og kvernet pepper.
  3. Del fiskefileten i fire like deler, ca. 200 gram per person. Skyll godt av fisken, og tørk med kjøkkenpapir.
  4. Varm to spiseskjeer olje i en panne, og stek fisken i ca. 4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper
  5. Stek skinkeskivene i en panne til de blir sprø. Legg på kjøkkenpapir.
  6. Legg fisken på ruccolasalat og skivet tomat. Topp med tapenade og sprøstekt skinke.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 22.12.2024 02:15:17