Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Trifle med jordbær og moreller

Trifle med jordbær og moreller

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g jordbær
  • 500 g moreller
  • 50 g sukker
  • 1 stk. lime
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 1 pk fingerkjeks

Råkrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker (eller mer, etter smak)
  • 0,5 dl konjakk eller likør (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en av sommerens kanskje aller beste desserter! Både jordbær og moreller er sommerfavoritter, og de passer veldig godt sammen i denne deilige desserten, som kan minne litt om en sommerlig versjon av tiramisu. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g jordbær
  • 500 g moreller
  • 50 g sukker
  • 1 stk. lime
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 1 pk fingerkjeks

Råkrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker (eller mer, etter smak)
  • 0,5 dl konjakk eller likør (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Desserten er aller best når den har fått stå i kjøleskapet noen timer, slik at kjeksene kan suge til seg noe av saften fra bærene. Står den for kort, blir kjeksene tørre, og står den fir lenge, vil kjeksene bil for bløte.

Denne desserten kan varieres på mange måter, med de bærene du har for hånden. Nydelig med hagebær som rips og bringebær, og fantastisk med blåbær eller multer. Råkremen kan byttes ut med gresk yoghurt eller vaniljeyoghurt, eller pisket krem blandet med mascarpone. Kjeksene kan byttes ut med knuste, tørre småkaker. 

Trifle med jordbær og moreller

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 22:02:36 handleliste stengt