Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Trinidad pelau

Trinidad Pelau fra Trinidad

Ingredienser

porsjoner
  • 450 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt), i små biter
  • 3 ss brunt sukker
  • 3,5 dl vann
  • 3,5 dl ukokt naturris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl hakkede gulrot
  • 2,5 dl frosne erter
  • 3 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 630 kcal
Fett 22 g
Protein 34 g
Karbohydrater 69 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maten i Trinidad & Tobago er sterkt krydret og serveres ofte med ris eller bønner som tilbehør. Matkulturen er sterkt preget av den flerkulturelle befolkningen, en blanding av indisk og afrikansk mat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 450 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt), i små biter
  • 3 ss brunt sukker
  • 3,5 dl vann
  • 3,5 dl ukokt naturris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl hakkede gulrot
  • 2,5 dl frosne erter
  • 3 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 630 kcal
Fett 22 g
Protein 34 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

  1. Smelt sukker i en stor kjele på medium varme til sukkeret begynner å karamellisere seg.
  2. Rør inn kjøtt og stek det til alt har blitt brunt.
  3. Hell i vann, ris, kokosmelk, gulrøttene og la det koke opp.
  4. Legg på lokk og la det småkoke til risen er ferdig, ca. 25 minutter. Ha i ertene når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden. Strø over hakket persille til slutt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 16:10:12