Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Trinidad pelau

Trinidad Pelau fra Trinidad

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss brunt sukker
  • 450 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt), i små biter
  • 3,5 dl vann
  • 3,5 dl ukokt naturris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl hakkede gulrot
  • 2,5 dl frosne erter
  • 3 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maten i Trinidad & Tobago er sterkt krydret og serveres ofte med ris eller bønner som tilbehør. Matkulturen er sterkt preget av den flerkulturelle befolkningen, en blanding av indisk og afrikansk mat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss brunt sukker
  • 450 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt), i små biter
  • 3,5 dl vann
  • 3,5 dl ukokt naturris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl hakkede gulrot
  • 2,5 dl frosne erter
  • 3 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Amanda Charles

    Hei, min mor er Opprinnelig fra Trinidad. Og hu lager veldig ofte denne retten til meg, og disse ingredienser stemmer desverre ikke med det som hu pleier å bruke.

    • Marit Løvbrøtte

      Hei Amanda! Dette er en gammel oppskrift vi vurderer å bytte ut. Har du en god oppskrift på en Trinidad pelau med riktige ingredienser kan du gjerne sende den til oss: post@matprat.no. Hilsen Marit, MatPrat

  • Anne Panne Børstad

    Hei, hvordan kan maten være sterk når den mangler krydder i sin helhet i denne oppskriften....?

    • Oda Christensen

      Hei! Det har du helt rett i. Dette er en oppskrift som er laget for noen år tilbake, så vi skal teste den på nytt. Takk for tilbakemeldingen! Mvh Oda, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 11:17:47 handleliste stengt