Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tyrkisk pizza med egg

Tyrkisk pizza med egg

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. pitabrød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss smør
  • 6 blader grønnkål
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 stk. egg
  • 75 g fetaost
  • 8 blader frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 324 kcal
Fett 21 g
Protein 13 g
Karbohydrater 19 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pitapizza med tyrkisk vri vil gjøre en dag litt lysere. Disse pizzaene med grønnkål og egg går litt videre enn mer tradisjonell pizza.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. pitabrød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss smør
  • 6 blader grønnkål
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 stk. egg
  • 75 g fetaost
  • 8 blader frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 324 kcal
Fett 21 g
Protein 13 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 230 °C.

2. Del pitabrød på to. Pensle på oljen og dryss paprikapulver over. Sett til siden.

3. Vask og rens grønnkålen. Del kålen i mindre biter, og pannestek bitene i smør i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Fordel kålen over pitabrødene. Lag et lite krater i kålen på midten og knekk ett egg forsiktig i den på hvert pitabrød. Dryss over fetaostsmuler, og bak pitabrødene i ovnen i ca 6 min til eggene har satt seg. 

5. Ta pizzaene ut av stekeovnen, og dryss frisk mynte over. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:23:25