Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tysk potetsalat

Tysk potetsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. purre
  • 350 g bacon
  • 1 dl eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 19 g
Protein 11 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig varm potetsalat med bacon – uunnværlig tilbehør til salt og røkt kjøtt, tykke spesialpølser og grillmat, og et must ved siden av svineknoken på høstens oktoberfest!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. purre
  • 350 g bacon
  • 1 dl eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 19 g
Protein 11 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

  1. Vask potet godt, behold skallet på. Del dem i jevnstore biter. Kok potetbitene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre.
  2. Del purreløk på langs og skyll godt. Snitt purren grovt og bland den sammen med den kokte poteten.
  3. Skjær bacon i terninger og stek dem i en varm stekepanne til de er gylne og sprø.
  4. Trekk pannen til side og løft ut baconbitene. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  5. Avkjøl fettet i pannen litt, og visp inn eddik, sukker, sennep, salt og pepper. Varm opp på ny og la dressingen småkoke et par minutter. Tilsett hakket hvitløk og la den surre et minutt.
  6. Hell den varme dressingen over potetene, tilsett sprøstekt bacon og hakket persille. Vend alt forsiktig sammen og server varm eller lun.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Klar for fotball-EM? Dette serverer du til kampen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2024 18:30:01