Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Urtemajones

Urtemajones

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 3 ss finsnittet frisk gressløk
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 ss gresk yoghurt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget grønn urtemajones er nydelig tilbehør til alle slags skalldyr og fisk, og kan også serveres som dipp til grønnsaker.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 3 ss finsnittet frisk gressløk
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 ss gresk yoghurt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Varier smaken på majonesen med de urtene du har tilgjengelig. Bruker du urteolje får du en ordentlig grønn, smakfull og lekker majones.

Dillmajones

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Lag din egen majones

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2025 20:07:16 handleliste stengt