Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarburger med halloumi og aubergine

Vegetarburger med halloumi og aubergine

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. aubergine
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 1 stk. rød paprika
  • 800 g halloumiost
  • 2 stk. bifftomat
  • 2 ss majones
  • 2 ss pesto
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 pose ruccula eller baby leaf salat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 998 kcal
Fett 64 g
Protein 53 g
Karbohydrater 48 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Både aubergine og halloumi egner seg godt på grillen, og smaker nydelig i et burgerbrød! Toppet med grillet tomat og paprika har du et helgrillet vegetarisk supermåltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. aubergine
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 1 stk. rød paprika
  • 800 g halloumiost
  • 2 stk. bifftomat
  • 2 ss majones
  • 2 ss pesto
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 0,5 pose ruccula eller baby leaf salat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 998 kcal
Fett 64 g
Protein 53 g
Karbohydrater 48 g

Slik gjør du

  1. Velg en aubergine med litt tykkelse for å få skiver som passer i burgerbrødet. Skjær auberginen i ca 2 ½ cm tykke skiver og legg dem i en bolle.
  2. Visp sammen olje, balsamico og oregano og smak til med litt salt og pepper. 
Halloumi er en veldig salt ost, så vær forsiktig når du salter.
  1. Hell oljeblandingen over aubergineskivene og bland godt. La dem stå en stund og trekke smak.
  2. Skjær paprika i to og ta ut kjernehuset. Legg de halve paprikaene på grillen med skinnsiden ned og la dem ligge til de begynner å bli myke og har fått tydelige grillstriper.
  3. Skjær halloumi i skiver. 
  4. Tørk det meste av oljeblandingen av aubergineskivene og grill dem i 5-6 minutter på hver side, til de er myke.
  5. Grill halloumiskiver ca. 2 minutter på hver side, til de har fått gylne striper.
  6. Skjær tomat i skiver og grill dem raskt.
  7. Varm burgerbrødene raskt på grillen og fyll brødene lagvis med aubergine, halloumi og resten av ingrediensene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 16:47:11