Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vafler med røkelaks og fenalår

Vafler med røkelaks og fenalår

Ingredienser

porsjoner

Vafler:

  • 150 g hvetemel
  • 100 g grov sammalt hvete
  • 4 dl kefir eller kulturmelk
  • 5 stk. egg
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss rørsukker
  • 2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 2 ss sesamfrø (kan sløyfes)

Røkelaks med gressløk og snøfrisk:

  • 2 bokser snøfrisk naturell
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 300 g røkelaks
  • 1 bunt klippet frisk gressløk

Fenalår med chevrekrem og tyttebær:

  • 300 g fenalår i skiver
  • 300 g myk chevre (hvit geitost)
  • 1 dl melk , fløte, rømme eller créme fraîche
  • 3 ss rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 1 pk alfalfaspirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vafler kan serveres med så mye, mye mer enn syltetøy eller ost! Her har vi laget to deilige salte vaffelvarianter fylt med spekemat og røkelaks. Dette er suveren og knallgod norskinspirert streetfood!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Vafler:

  • 150 g hvetemel
  • 100 g grov sammalt hvete
  • 4 dl kefir eller kulturmelk
  • 5 stk. egg
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss rørsukker
  • 2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 2 ss sesamfrø (kan sløyfes)

Røkelaks med gressløk og snøfrisk:

  • 2 bokser snøfrisk naturell
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 300 g røkelaks
  • 1 bunt klippet frisk gressløk

Fenalår med chevrekrem og tyttebær:

  • 300 g fenalår i skiver
  • 300 g myk chevre (hvit geitost)
  • 1 dl melk , fløte, rømme eller créme fraîche
  • 3 ss rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 1 pk alfalfaspirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Varier vaflene med annet fyll og komponer din egen streetfoodvaffel med det beste du vet!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 14.04.2025 23:37:26 handleliste stengt