Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Valmuefrø- og honningvinaigrette

Valmuefrø- og honningvinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss honning
  • 1 ts sennepspulver (eller 1 ts Dijonsennep)
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2,5 dl solsikkeolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 561 kcal
Fett 57 g
Protein 1 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En kjempegod og litt annerledes salatdressing med spennende smak av valmuefrø. Passer supert på all slags bladsalat.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss honning
  • 1 ts sennepspulver (eller 1 ts Dijonsennep)
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2,5 dl solsikkeolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 561 kcal
Fett 57 g
Protein 1 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
  2. Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.
    Eplesidereddik kan byttes ut med rød eller hvit eddik, og sennepen kan godt være grov. Sukker kan erstatte honning. Valmuefrø finnes både i svart og hvitt, men smaken er den samme.

    Kan oppbevares i romtemperatur i opptil en måned, så lag gjerne en stor porsjon.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:22:07