Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål

Vårgrønnsaker med timiansmør

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g nykål, sommerkål spisskål eller savoykål
  • 12 stk. reddik
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 150 g sukkererter
  • 0,5 dl vann
  • 50 g smør
  • 0,5 dl hakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 176 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 12 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er ikke mye som skal til for å løfte friske, norske grønnsaker til et høyere nivå. Rask tilberedning varmen, en klatt smør og frisk timian gjør at de holder seg spenstige og får masse smak. Nydelig tilbehør til alle slags retter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g nykål, sommerkål spisskål eller savoykål
  • 12 stk. reddik
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 150 g sukkererter
  • 0,5 dl vann
  • 50 g smør
  • 0,5 dl hakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 176 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Skjær kål i grove båter slik at de blir holdt sammen i stilkfestet. Del reddik i to om nødvendig.  Brekk av den nederste, trevlete delen av stilken på aspargesen. Fjern stilkfestet på sukkerertene og del noen av dem på langs.
  2. Legg kålen i en sauteringspanne eller stekepanne med høye kanter. Hell i litt vann (ca 1/2 dl) og fordel smøret i klatter over kålen. Dryss over hakket timian og krydre med litt salt og kvernet pepper.
  3. Sett pannen på høy varme og dekk med et lokk. Damp kålen i 1-2 minutter. Ta av lokket og legg reddik, asparges og sukkererter i pannen. 
  4. Sett på lokket og damp videre på høy varme til vannet er nesten fordampet, og grønnsakene fortsatt er faste. Server med en gang.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:26:05