Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baked beans

Varm bønnesalat med bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon , i terninger
  • 1 stk. hakket løk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 dl bbq-saus
  • 3 bokser hermetiske tomatbønner
  • 4 ss brunt sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Baked beans er obligatorisk tilbehør til grillmaten for mange amerikanere. Denne bønnestuingen blir bare bedre jo lenger den får koke, og egner seg til all slags grillet kjøtt. Restene kan du servere til frokost med stekt egg!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon , i terninger
  • 1 stk. hakket løk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 dl bbq-saus
  • 3 bokser hermetiske tomatbønner
  • 4 ss brunt sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bønnestuingen kan også bakes i ovnen. Forvarm ovnen til 125 °C. Ha stuingen i en ildfast form med lokk og sett den midt i ovnen i 20-60 minutter. Noen spiseskjeer amerikansk bourbon er med på å gjøre stuingen enda noen hakk mer autentisk. For en norsk vri kan du erstatte bourbon med akevitt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 12.04.2025 00:42:02 handleliste stengt