Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kakao med krem

Varm sjokolade

Ingredienser

porsjoner
  • 1 plate mørk kokesjokolade
  • 6 dl helmelk
  • eventuelt 1 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 460 kcal
Fett 24 g
Protein 15 g
Karbohydrater 44 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Varm sjokolade lages av sjokoladeplater som gir en rik og kremet sjokoladesmak. Perfekt å ha med på tur. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 plate mørk kokesjokolade
  • 6 dl helmelk
  • eventuelt 1 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 460 kcal
Fett 24 g
Protein 15 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

  1. Brekk eller hakk sjokoladen i mindre biter.
  2. Kok opp ca. 2 dl av melken. Sett kjelen til side og ha i sjokoladen. La det stå, uten å røre i blandingen, i 5 minutter slik at sjokoladen smelter.
  3. Rør melken og sjokoladen sammen, spe i resten av melken mens du rører. Ha eventuelt i litt sukker dersom du ønsker en litt søtere sjokolade.
  4. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet. Se til at det ikke svir seg.
  5. Hell den varme sjokoladen på termos eller server straks, gjerne toppet med pisket krem eller marshmallows.

Prøv også varm sjokolade med bringebær eller varm sjokolade med rødvin.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:26:22