Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Varm sjokolade med bringebær

Varm sjokolade med bringebær

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær (friske eller frosne)
  • 3 ss melis
  • 1 l melk
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte til pisket krem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Varm sjokolade med bringebær? Flytende godis for slikkmunner, spennende, morsomt og vidunderlig! Den perfekte kosedrikk for de aller mørkeste vinterkveldene.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær (friske eller frosne)
  • 3 ss melis
  • 1 l melk
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte til pisket krem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Den ideelle temperaturen på varm melk er 65-70 grader. Blir den varmere enn det, kan den få en bismak.

Du kan godt bruke syltetøy istedenfor hele bær. Klem syltetøyet gjennom en sil på samme måte som beskrevet i oppskriften. 

Du kan også bytte ut bringebær med andre typer bær, som for eksempel solbær eller bjørnebær. Litt revet appelsin- eller sitronskall gir også spennende smak på sjokoladen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Mental Macaroni

    Jeg vet nå ikke helt om du kan kalle det kakao med bare litt sjokolade og MASSE melk, så jeg lagde kakaoen etter egen oppskrift. Vaniljesukker står nevnt, men ikke i oppskriften, så jeg regner sterkt med at den skulle oppi melka? :P Min kakao: 1 L melk 4-5 ss kakaopulver 4-5 ss sukker 50-100g kokesjokolade Litt kanel Hvis du halverer melka (5dl) får du tykk og mektig kakao.

    • Ann-Christin Bru

      Hei Mental! Det er helt riktig at vaniljesukkeret skal oppi melken. Jeg har nå satt det inn i fremgangsmåten. Når det gjelder mengde melk og sjokolade, er det mye smak og behag her. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 16.03.2025 09:23:57 handleliste stengt