Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Varm sjokolade med bringebær

Varm sjokolade med bringebær

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær (friske eller frosne)
  • 3 ss melis
  • 1 l melk
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte til pisket krem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 459 kcal
Fett 30 g
Protein 13 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Varm sjokolade med bringebær? Flytende godis for slikkmunner, spennende, morsomt og vidunderlig! Den perfekte kosedrikk for de aller mørkeste vinterkveldene.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær (friske eller frosne)
  • 3 ss melis
  • 1 l melk
  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte til pisket krem
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 459 kcal
Fett 30 g
Protein 13 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

  1. Tin bringebær (om nødvendig) og ha dem i en liten gryte. Ta vare på noen bær til pynt. Bland inn melis og kok opp. Hell alt i en sil og bruk en skje til å presse det gjennom silen, slik at du får en tykk bærsaus.
  2. Varm melk i en liten kjele. Brekk sjokoladen i mindre biter og ha i den varme melken sammen med vaniljesukker. Trekk kjelen av platen og la den stå i et par minutter. Visp godt, slik at sjokoladen løser seg i den varme melken. 
    Den ideelle temperaturen på varm melk er 65-70 grader. Blir den varmere enn det, kan den få en bismak.
  3. Fordel bærsausen i fire store kopper. Spar litt til pynt. Hell den varme sjokoladen i koppene. Legg i en klatt pisket krem og pynt med bringebær og resten av bærsausen. Server straks.

Du kan godt bruke syltetøy istedenfor hele bær. Klem syltetøyet gjennom en sil på samme måte som beskrevet i oppskriften. 

Du kan også bytte ut bringebær med andre typer bær, som for eksempel solbær eller bjørnebær. Litt revet appelsin- eller sitronskall gir også spennende smak på sjokoladen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 24.11.2024 01:22:34