Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Varm sjokolade med rødvin

Varm sjokolade med rødvin

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl melk
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 dl rødvin
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 636 kcal
Fett 44 g
Protein 12 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Varm sjokolade med rødvin eller rødvinstoddy med sjokolade – det høres unektelig merkelig ut, men denne fusion-drikken har blitt populær flere steder med sin spennende smak og varmende, avslappende effekt.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl melk
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 dl rødvin
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 636 kcal
Fett 44 g
Protein 12 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

  1. Varm melk i en liten kjele. Brekk sjokolade i mindre biter og ha dem i melken. Visp godt til all sjokoladen har smeltet.
  2. Tilsett rødvin og varm opp til ca. 70 °C.
  3. Pisk fløten til krem.
  4. Hell sjokoladen i to kopper og legg krem på toppen.

Server varm sjokolade med en kanelstang til å røre med.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 10:25:46