Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarburger

Vegetarburger med sopp og svarte bønner

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g aromasopp
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske svarte bønner
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stk. egg
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss hp-saus
  • 1 dl revet vellagret ost
  • 3 ss olivenolje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød gjerne grove
  • 16 stk. cherrytomat
  • 1 pose blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse vegetarburgerne er kjempegode og gir deg en ordentlig saftig burgerfeeling! Server gjerne burgerne med godt tilbehør som BBQ-saus og burgerdigg.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g aromasopp
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske svarte bønner
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 båter hvitløk
  • 3 stk. egg
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss hp-saus
  • 1 dl revet vellagret ost
  • 3 ss olivenolje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød gjerne grove
  • 16 stk. cherrytomat
  • 1 pose blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne vegetarburgerne med små sylteagurker og ketchup eller BBQ-saus.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte sløyfe eggene, og erstatte vellagret ost med et plantebasert alternativ. Bruk gjerne en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Cecilie Maske

    Hei! Takk for tilbakemelding på vegetarburgeren. Ser at det er en veldig stor oppskrift, ja. Vi skal teste den, og gjøre de nødvendige endringer for at den skal fungere bra.

    • Tom Breivold

      Prøvde oppskriften i dag og burgerne er helt greie og holder fint formen. Når jeg bruker hermetiske bønner skyller jeg dem godt og "tørker" de i en kaserolle på svak varme først. Kan godt bruke 1 skje mer worchestershire saus.

  • Janne Faber

    Testet ut oppskriften, og synes den ikke den fungerte så godt. For det første holder oppskrivten til 4 porsjoner til LANGT fler enn 4 burgere. Dessuten er massen vanskelig å håndtere og etter 5 burgeren smuldret opp ved forsøk ga vi opp og kalte det "kjøttdeig" som til taco. Smaken var så som så, om ikke ganskeså smakløs. Nei dette var en skikkelig bomtur i forhold til hvor mye styr det var å lage maten. Blir ikke å prøve denne oppskriften igjen.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 21:17:38 handleliste stengt