Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarlasagne med spinat

Vegetarlasagne med spinat

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g frisk spinat
  • 300 g grønnkål
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 400 g ricotta
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 1 ss frisk timian
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 0,5 dl melk
  • 1 l tomatsaus
  • 12 stk. lasagneplater
  • 6 dl revet ost
  • 50 g revet parmesan (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en saftig grønnsakslasagne med masse smak! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g frisk spinat
  • 300 g grønnkål
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 400 g ricotta
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 1 ss frisk timian
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 0,5 dl melk
  • 1 l tomatsaus
  • 12 stk. lasagneplater
  • 6 dl revet ost
  • 50 g revet parmesan (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du velge pasta uten egg, og erstatte melk, ost og creme fraiche med plantebaserte alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 16.03.2025 22:06:32 handleliste stengt