Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetartaco med bønner

Vegetartaco med bønner

Ingredienser

porsjoner

Bønnestuing:

  • 500 g tørkede svarte bønner
  • 1 stk. løk , delt i fire
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 3 ss honning
  • 1 ts malt spisskummen

Grønnkålchips:

  • 0,5 ts flaksalt
  • 1 ss nøytral olje
  • 200 g grønnkål

Syltet rødkål:

  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 0,25 stk. finsnittet rødkål

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • 8 stk. hvete- eller maistortilla
  • 100 g salatost eller fetaost
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1043 kcal
Fett 19 g
Protein 41 g
Karbohydrater 160 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på taco? Hva med en fargerik og fresh vegetarisk taco med bønnestuing, syltet rødkål og sprø grønnkålchips - Nam! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bønnestuing:

  • 500 g tørkede svarte bønner
  • 1 stk. løk , delt i fire
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 3 ss honning
  • 1 ts malt spisskummen

Grønnkålchips:

  • 0,5 ts flaksalt
  • 1 ss nøytral olje
  • 200 g grønnkål

Syltet rødkål:

  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 0,25 stk. finsnittet rødkål

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • 8 stk. hvete- eller maistortilla
  • 100 g salatost eller fetaost
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1043 kcal
Fett 19 g
Protein 41 g
Karbohydrater 160 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Utenfor sesongen for rødkål kan du bruke vanlig hodekål, rød spisskål eller du kan erstatte syltet rødkål med syltet rødløk, som også er fargerikt og godt.

Vegetartaco med bønner

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB11 15.01.2025 12:01:53