Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vietnamesisk kylling i karri

Vietnamesisk kylling i karri

Ingredienser

porsjoner

Karrimarinade:

  • 2 ts karri , bland gjerne mild og sterk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts sukker
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Kokos- og karrisaus:

  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts gurkemeie
  • ca. 6 dl kokosmelk
  • 1 dl kaffefløte
  • 1 ss soyasaus
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 pk risnudler á 250 g
  • 8 blader frisk koriander til pynt, hvis ønskelig
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 921 kcal
Fett 39 g
Protein 70 g
Karbohydrater 67 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er alltid spennende å møte andre lands matkulturer, i sær når det er så velsmakende som denne vietnamesiske kyllingen med kokos- og karrisaus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Karrimarinade:

  • 2 ts karri , bland gjerne mild og sterk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts sukker
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Kokos- og karrisaus:

  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts gurkemeie
  • ca. 6 dl kokosmelk
  • 1 dl kaffefløte
  • 1 ss soyasaus
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 pk risnudler á 250 g
  • 8 blader frisk koriander til pynt, hvis ønskelig
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 921 kcal
Fett 39 g
Protein 70 g
Karbohydrater 67 g

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene i mindre biter. Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid, gjerne over natten. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking.
  2. Stek kyllingbitene, kok ut pannen med litt vann, og ha dem i sausen.
  3. Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, gurkemeie, kokosmelk, fløte og soyasaus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt.
  4. Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2024 18:15:09