Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vietnamesiske vårruller med lam

Vietnamesiske vårruller med lam

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. gulrot
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts fiskesaus (asiatisk)
  • 12 stk. små filodeig -ark
  • 1 stk. eggehvite
  • ca. 5 dl nøytral olje til fritering

Dipsaus:

  • 1 dl søt chilisaus
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 ss soyasaus
  • revet skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts frisk ingefær

Til servering:

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 stk. lime i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Spennende vårruller med lammekjøttdeig, inspirert av vietnamesiske smaker. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. gulrot
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts fiskesaus (asiatisk)
  • 12 stk. små filodeig -ark
  • 1 stk. eggehvite
  • ca. 5 dl nøytral olje til fritering

Dipsaus:

  • 1 dl søt chilisaus
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 ss soyasaus
  • revet skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts frisk ingefær

Til servering:

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 stk. lime i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vietnamesiske vårruller med lam

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Anette D'Onofrio

    Kan man bruke en annen type deig enn filodeig? Er det ikke en annen formet som en runding en noe sånt?

    • Cecilie Maske

      Hei, Anette! Jo da, du kan godt bruke andre typer deig beregnet på vårruller. Men husk at tynne rispapir som oftest brukes til ferske vårruller. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Marthe Fiva

    Kan disse stekes i stekeovn? :)

    • Cecilie Maske

      Hei, Marthe! Ja, det går helt fint! Utseendet vil ikke bli helt det samme som når du friterer, men det gjør kanskje ikke så mye. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 15.03.2025 08:44:47 handleliste stengt