Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wallenbergare

Wallenbergare

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl kremfløte
  • 3 dl griljermel
  • 2 ss smør til steking

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Erter:

  • 2 dl vann
  • 1 ss smør
  • 200 g frosne erter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse eksklusive kjøttkakene med eggeplomme og fløte kan regnes som en liten svensk kulturskatt. Tradisjonelt skal de lages av finmalt kalvekjøtt og kalvebrissel, men vi har jukset og bruker helt vanlig kjøttdeig.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl kremfløte
  • 3 dl griljermel
  • 2 ss smør til steking

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Erter:

  • 2 dl vann
  • 1 ss smør
  • 200 g frosne erter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server wallenbergarene med potetmos, erter og tyttebærsyltetøy.

Wallenbergare er godt, men av og til smaker det best med norske kjøttkaker med brun saus, ikke sant?

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 05.04.2025 11:51:10 handleliste stengt