Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Yoghurtlefser

Yoghurtlefser

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4 store lefser

  • 3 dl gresk yoghurt eller gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 737 kcal
Fett 9 g
Protein 43 g
Karbohydrater 111 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et av verdens enkleste bakverk, med få ingredienser og mange ulike bruksområder. Deigen kan kjevles ut som tynne lefser eller formes som tykkere flate brød og stekes i panne eller på grill. Supert å ha med på tur!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4 store lefser

  • 3 dl gresk yoghurt eller gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 737 kcal
Fett 9 g
Protein 43 g
Karbohydrater 111 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Yoghurt kan variere i konsistens. Hvis du bruker en mer flytende yoghurt, vil du trenge mer mel. Eventuelt kan du la yoghurten renne litt av gjennom et rent håndkle etter filter.  

Lefsene er aller best når de er helt ferske, men kan varmes opp igjen i en varm stekepanne i noen sekunder på hver side. Fyll lefsene med det du liker best - de kan brukes på samme måte som tortillalefser, lomper, pitabrød og chapati.

Denne enkle oppskriften kan varieres på mange måter. Du kan for eksempel  bytte ut noe av melet med fin sammalt hvete for å få grovere lefser, og tilsette tørkede urter som timian i deigen for å sette smak. Du kan også tilsette litt bakepulver for å få et luftigere bakverk, og variere hvor tynt eller tykt du kjevler ut lefsene. Deigen kan klappes ut og formes med hendene til runde leiver og stekes i stekeovn på 200 °C, i stekepanne eller på takke. Lefsene kan også stekes på grill eller varme steiner på bål, eller tvinnes rundt en pinne til pinnebrød. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:24:07