Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Yoghurtlefser med revet lam

Yoghurtlefser med revet lam

Ingredienser

porsjoner

Yoghurtlefser

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering:

  • 2 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. tyrkiske grønn paprika
  • 2 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 911 kcal
Fett 51 g
Protein 73 g
Karbohydrater 36 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne lefser med bare tre ingredienser, stekt på takke eller i stekepanne og toppet med revet lammekjøtt og auberginedip - en nydelig rett full av spennende smaker. Har du rester av for eksempel lammestek, er dette en super rett å lage!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Yoghurtlefser

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering:

  • 2 stk. ferdig stekt lammeskank
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. tyrkiske grønn paprika
  • 2 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 911 kcal
Fett 51 g
Protein 73 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Auberginedip kan byttes med tzatziki, gresk yoghurt eller rømme, og kjøttet kan godt være rester av lammestek eller annet kjøtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lam med en smak av verden

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 14.11.2024 23:12:35