Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g skinkebiff
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. hode rødkål
  • 1 pk ruccula
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. gulrot i tynne båter
  • 2 stk. avokado
  • saften av 2 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl ristede pinjekjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 650 kcal
Fett 44 g
Protein 40 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tynne skiver av svinebiff trenger bare kort tid i stekepannen. Sammen med dennedeilige salaten med avokado, har du sunn, rask og nydelig mat på middagsbordet i løpet av få minutter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g skinkebiff
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. hode rødkål
  • 1 pk ruccula
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. gulrot i tynne båter
  • 2 stk. avokado
  • saften av 2 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl ristede pinjekjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 650 kcal
Fett 44 g
Protein 40 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i tynne skiver. Varm en stekepanne med
    olje og stek kjøttet i til det får fin farge. Krydre med salt og pepper.
  2. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i så tynne strimler som mulig. Kutt rødløk i tynne båter. Riv eller høvle gulrot i fine strimler. Del avokado og ta den ut av skallet. Skjær den i biter eller tynne skiver. Ha alt i en bolle.
  3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl og dryss dem over salaten.
  4. Bland sammen klementinsaft, olivenolje, oregano og hvitløk. Smak til med salt og pepper og hell dressingen over salaten.
Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.

Svinekjøtt – enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon – passer til både  fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 19:24:19