Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ertesuppe

Brødsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 120 g gammelt brød uten skorpe, kuttet i terninger
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 2 ss smør
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 400 g frosne erter
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 217 kcal
Fett 7 g
Protein 9 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med erter og tørt brød kan du trylle frem en deilig suppe.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 120 g gammelt brød uten skorpe, kuttet i terninger
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 2 ss smør
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 400 g frosne erter
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 217 kcal
Fett 7 g
Protein 9 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du bruke grønnsaksbuljong, og erstatte smør med kokosolje eller andre plantebaserte alternativer. 

Server brødsuppe toppet med brødkrutonger og en skvett olivenolje.        

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 7 smarte måter å bruke opp brødet ditt på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 30.12.2024 19:10:02