Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BURGER MED FIKEN- OG DADDELCHUTNEY

Burger med daddel- og fikenchutney

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Daddel- og fikenchutney:

  • 1,5 dl vann
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 ss sitronsaft
  • 6 stk. steinfrie dadler i små biter
  • 3 stk. frisk fiken i båter

Tilbehør:

  • 0,25 stk. finsnittet rødkål
  • 16 stk. rosenkål i tynne skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 4 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 694 kcal
Fett 32 g
Protein 37 g
Karbohydrater 61 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på en ordentlig digg juleburger? Test ut burger med medisterdeig, rødkål, rosenkål og fiken- og daddelchutney. Vi lover dans i munnen, musikk mellom ørene og skikkelig julestemning!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Daddel- og fikenchutney:

  • 1,5 dl vann
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 ss sitronsaft
  • 6 stk. steinfrie dadler i små biter
  • 3 stk. frisk fiken i båter

Tilbehør:

  • 0,25 stk. finsnittet rødkål
  • 16 stk. rosenkål i tynne skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 4 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 694 kcal
Fett 32 g
Protein 37 g
Karbohydrater 61 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 11:04:05