Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BURGER MED GLASERT RØDLØK

Burger med glasert rødløk

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt pepper
  • 4 stk. hamburgerbrød

Glasert løk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann (evt. rødvin eller eplejuice)

Eple- og sellerisalat:

  • 2 stk. eple i strimler
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i skiver
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss grovhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 688 kcal
Fett 35 g
Protein 34 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sugen på en liten smak av jul? Burger med medisterdeig, eple- og sellerisalat og glasert rødløk er helt klart en saftig burgervinner i førjulstida.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt pepper
  • 4 stk. hamburgerbrød

Glasert løk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann (evt. rødvin eller eplejuice)

Eple- og sellerisalat:

  • 2 stk. eple i strimler
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i skiver
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss grovhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 688 kcal
Fett 35 g
Protein 34 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Skal du kutte eple til flere porsjoner kan du legge eplestrimlene i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da unngår du at de blir misfarget.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 24.12.2024 04:48:32