Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Cacio e pepe

Cacio e pepe

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spagetti
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss smør
  • 200 g parmesan eller pecorino
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enkel og rask klassisk pastarett med smak av ost og deilig pepper. I vår versjon har vi også litt smør for ekstra smak. Serveres alene som en lett lunsj eller som tilbehør til en smakfull biff eller saftig kylling.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spagetti
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss smør
  • 200 g parmesan eller pecorino
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med en gang, gjerne med litt ekstra parmesan og et lite pepperdryss.

Cacio e pepe

Vurder oppskriften

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

  • Sandra Brun-Olsen Bergem

    Går det Ann å bruke vanlig pepper

    • Marta Ravnsborg

      Hei! I denne retten er det aromaer fra det knuste og ristede pepper som utgjør store deler av retten, så jeg personlig ville bare brukt hel pepper. Men, du kan lage med vanlig kvernet pepper også, det vil bare ikke smake like aromatisk... :-) Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 18.03.2025 06:16:32 handleliste stengt