Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Cæsarsandwich

Cæsarsandwich

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kyllingfilet
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 skiver bacon
  • 4 skiver grovt brød
  • 2 blader romanosalat , eller hjertesalat
  • 1 stk. tomat
  • 2 ts revet parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper

Posjert egg:

  • ca. 1 l vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 2 stk. egg (kjøleskapskalde)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1326 kcal
Fett 106 g
Protein 55 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et skikkelig luksussandwich! Saftig kylling, sprøtt bacon, knasende, sprø salat, og et deilig rennende, posjert egg. Henger du fortsatt med? Vi har enda ikke nevnt den sykt gode cæsardressingen. Vann i munnen...

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kyllingfilet
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 skiver bacon
  • 4 skiver grovt brød
  • 2 blader romanosalat , eller hjertesalat
  • 1 stk. tomat
  • 2 ts revet parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper

Posjert egg:

  • ca. 1 l vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 2 stk. egg (kjøleskapskalde)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1326 kcal
Fett 106 g
Protein 55 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppskriften på dressing gir litt mer enn hva du trenger til sandwichen. Oppbevar resten av dressingen i kjøleskapet, så holder den seg fint til neste gang du får lyst på cæsarsalat eller en sandwich, eller 1-2 uker. Du kan selvfølgelig også bruke ferdig cæsardressing.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 16:10:02