Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Chili con carne

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (51)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk. rød paprika i biter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne gryteretten med salat og grove minibaguetter.

Chili con carne

Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en til chili eller litt ekstra chilipulver.
 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

  • Siv Christine Bjørang Jørstad

    Jeg lagde 12 porsjoner til 5 voksne og 3 i begynnelsen av tenåra. Det var nesten ikke rester igjen. Brukte tomatbønner i stedet for chilibønner, og byttet ut fersk chili med chilipulver og cajennepepper for å ha mer kontroll på krydringen.

  • Jenny Ribe

    Hei :) jeg skal lage denne til 20 personer ca. Skal servere med nachos på siden . Ville dere anbefale å beregne 1 porsjon per person ? Eller bør man alltid lage så alle får 2 porsjoner hver ? Lurer på om jeg skal lage 20 eller 40 porsjoner , eller et sted i mellom der

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Hvor mye folk spiser varierer, så ville også lagt med et sted i midten med 30 porsjoner :-) Chili con carne kan fryses, så lager du for mye kan den spises igjen senere. Hilsen Marta

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 21:38:56 handleliste stengt