Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel potet- og purreløksuppe

Enkel potet- og purreløksuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g mandelpotet
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. purre , den grønne delen
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 dl helmelk
  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron

Garnityr:

  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk. fin baguette
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g mandelpotet
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. purre , den grønne delen
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 dl helmelk
  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron

Garnityr:

  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk. fin baguette
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte fløte og melk med plantebaserte alternativer.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 01:18:57 handleliste stengt