Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Egg- og tunfisksalat

Egg- og tunfisksalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 dl gule eller grønne linser (ferdig kokt)

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Egg- og tunfisksalat med en frisk hvitløksdressing utgjør en deilig lunsj eller en enkel og god middag når du har lyst på noe annet enn et varmt måltid. I denne egg- og tunfisksalaten kan du gjerne også bruke kokte poteter fra gårsdagens middag, hvis du har det.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 dl gule eller grønne linser (ferdig kokt)

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder egg- og tunfisksalat
Trinnbilder egg- og tunfisksalat
Trinnbilder egg- og tunfisksalat
Egg- og tunfisksalat

Egg- og tunfisksalat

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Karen Bugge

    Her mangler en fullstendig beskrivelse av fremgangsmåten for å lage dressingen?!!

    • Marit Løvbrøtte

      Hei! Du hadde helt rett. Nå har vi oppdatert med en bedre fremgangsmåte for dressingen. Salaten er forresten veldig god! Hilsen Marit, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB12 19.02.2025 09:26:55 handleliste stengt