Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Egg og bacon

Egg og bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver bacon
  • 0,5 ss margarin til steking
  • 1 stk. egg
  • 1 skive grovt brød
  • 0,5 stk. tomat i skiver
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 521 kcal
Fett 37 g
Protein 23 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferskt brød, sprøstekt bacon, perfekt stekt egg og nytraktet kaffe – en stort bedre start på dagen kan det ikke bli. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver bacon
  • 0,5 ss margarin til steking
  • 1 stk. egg
  • 1 skive grovt brød
  • 0,5 stk. tomat i skiver
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 521 kcal
Fett 37 g
Protein 23 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Ikke stek for mye bacon av gangen, da blir den fort mer kokt enn stekt. Og husk at bacon avgir både fett og vann, og kan ”krympe” så mye som 50 % under steking.

Varier egg og bacon med det du vil. En av de mest populære variantene er med noen skiver god ost som får smelte på egget under steking.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:36:23