Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eggepanne med squash

Eggepanne med squash

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. grønn squash
  • 1 ts salt
  • 2 stk. finkuttet vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 100 g hvitost
  • 6 stk. egg
  • 6 ss melk eller fløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eggeretter som denne får vi aldri nok av! Squash er anvendelig og passer sammen med det meste - her med egg og ost i en nydelig eggepanne. Perfekt som en lett middag og super som tilbehør til grillmat eller på en buffet. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. grønn squash
  • 1 ts salt
  • 2 stk. finkuttet vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 100 g hvitost
  • 6 stk. egg
  • 6 ss melk eller fløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server eggepannen med ferskt brød, salat og pynt gjerne med litt spirer eller urter.

Squash inneholder mye vann og det er viktig å trekke ut så mye av vannet som mulig. Det gjør vi ved hjelp av saltet, og ved å tørke skivene godt. Hvis ikke det blir gjort vil vannet gjøre at retten blis vassen og udelikat, og det kan bli vanskelig å få eggemassen stiv. Det er lekkert å blande gul og grønn squash, og du kan også blande inn tynne skiver av gulrot, som du lager på samme måte. 

Eggepanne med squash - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Therese Gilde

    Veldig god.

  • Betty Susanna

    Kjempegodt! Aldri tenkt at smeltet ost og squash kunne smake så godt. Alt kombinert var veldig godt. Tok veldig lang tid å lage. Mer enn en time. Men det kan hende det bare er meg.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB14 19.02.2025 09:31:12 handleliste stengt