Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Eggerøre

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 6 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss hakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eggerøre kan du enten nyte til helgefrokosten, sammen med spekemat eller servert som tilbehør på et lekkert koldtbord. Høy varme og rask steking er nøkkelen til saftig eggerøre - liker du den mer kremet, lag eggerøre i kjele.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 6 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss hakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Skal du lage eggerøre som tilbehør til koldtbord? Beregn 1 egg per porsjon.

trinn du kan merke av
Eggerøre trinnbilder
Eggerøre trinnbilder
Eggerøre trinnbilder
Eggerøre trinnbilder

Føler du deg litt ekstra "frekk"? Smelt en ekstra stor bit smør i pannen og la det bruse på middels varme til det er nøttebrunt før du heller i eggemiksen. Da får eggerøra ekstra god smak fra det nøttesmøret;)

Eggerøre fra video jpg



Vurder oppskriften

Podcast-episode: Perfekt eggerøre

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

 

Kommentarer

  • Rolf Vestli

    Hei Cecilie jeg lager eggerøren i en kjele, men bruker mer meierismør oppi i tilleg til salt, vann, gressløk og pepper (jeg bruker hvit pepper) Jeg visper eggerøren omtrent som en bearnaise til den er nesten stiv da beholder jeg smøret i egget og den oppleves glattere. Er dette vanlig?

    • Cecilie Maske

      Hei, Rolf! Det er mange måter å lage eggerøre på, og din metode er helt glimrende! Jeg antar at den er både ekstra luftig og skikkelig deilig og kremete. hilsen Cecilie, MatPrat

  • Elvira Herland

    Hei Cecilie, må man bruke gressløk eller type løker?

    • Cecilie Maske

      Hei, Elvira! Du kan bruke hva du vil - gressløk er mest klassisk, men jeg bruker gjerne finsnittet vårløk, og blander gjerne med litt hakkede urter. Du kan også droppe løk og urter helt. Det finnes ingen regler for hva som er "riktig", så lenge det blir godt! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 24.03.2025 12:11:58 handleliste stengt