Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fisketaco

Fisketaco

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g torskeloin

Tacokrydder:

  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hakket frisk koriander

Salat:

  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 8 stk. store hvetetortilla
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt liten frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En herlig måte å spise fisk på. Fisketaco med smakfulle krydder, servert med hjemmelaget guacamole og rådkålsalat. Go fish! Go taco!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g torskeloin

Tacokrydder:

  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss hakket frisk koriander

Salat:

  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 8 stk. store hvetetortilla
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt liten frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vær forsiktig når du fjerner steinen i avokadoen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

Fisketaco

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2025 05:15:22 handleliste stengt