Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grateng med vossakorv og rosenkål

Grateng med vossakorv og rosenkål

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g vossakorv
  • 500 g rosenkål , delt i to
  • 2 stk. finhakket rødløk
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 dl matfløte
  • 2 dl revet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne raske gratengen med vossakorv og rosenkål er super å lage i en travel førjulstid. Den er også perfekt dersom du har mye rester av én eller begge disse etter en av julens sammenkomster.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g vossakorv
  • 500 g rosenkål , delt i to
  • 2 stk. finhakket rødløk
  • 2 ss margarin til steking
  • 3 dl matfløte
  • 2 dl revet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 ºC.

trinn du kan merke av

Server gjerne med ris og salat.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Siv Christine Bjørang Jørstad

    Dette var en favoritt! Veldig godt. Det gjør ingen ting med litt mer av både fløte og revet ost. Jeg byttet ut noe av rosenkålen med broccoli for mer variasjon, og vossakorv ble byttet med middagspølse pga sesong.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 21:18:11 handleliste stengt