Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SPAGETTI I KJØTTSAUS

Hjemmelaget babymat med bolognese

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket gulrot
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ts tomatpuré
  • 6 dl vann
  • 200 g spagetti
  • 0,5 ts tørket oregano eller basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Spedbarnsmat kan du enkelt lage selv, og samtidig har du god kontroll på hva maten inneholder. Her viser vi deg hvordan du kan lage en variant med spagetti bolognese. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finhakket gulrot
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ts tomatpuré
  • 6 dl vann
  • 200 g spagetti
  • 0,5 ts tørket oregano eller basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Husk at spedbarnsmat har kort holdbarhet, kun to dager i kjøleskap.

Frys gjerne ned i små porsjoner. Husk å avkjøl maten og putt den i fryseren raskt, gjerne før maten er kald.

 

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Silje Kristoffersen

    Hvor lenge holder babymat seg i fryseren før det må spises/kastes?

    • Cecilie Maske

      Hei, Silje! Du kan fint oppbevare babymaten i fryseren i minst to måneder. Den vil ikke bli dårlig i fryseren. Det viktige er rask nedkjøling og innfrysing etter at den er laget, og ordentlig gjennomvarming når den skal spises. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Anita Møller Hagen

    Babyer under 1 år skal vel ikke ha stangselleri i maten?

    • Cecilie Maske

      Hei, Anita! Grunnen til at det av enkelte ikke anbefales å ha selleri i babymat er innholdet av nitrat. Men det skal svært store mengder selleri til for at det skal utgjøre noen fare. Dette er en veldig stor porsjon som er fin å dele opp og fryse inn, og da blir det veldig lite selleri i hver middagsporsjon. Selleri er fin å bruke som smaksforsterker. Om du ikke vil bruke selleri er sausen like god uten! Hilsen Cecilie

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 16.03.2025 22:36:43 handleliste stengt