Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller ketchup
  • 2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sausen er super som pizzasaus, som pastasaus, og kan bli til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe som kan serveres med halve egg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller ketchup
  • 2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Når tomatsausen lages av en boks hermetiske tomater blir det 1/2 liter ferdig saus. Oppbevar sausen i kjøleskapet – den er holdbar i ca. 1 uke.
Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir den til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe. Server den rykende varm, med halve, hardkokte egg i.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Silje Siglevik

    Har dåke ein oppskrift uten løk og hvitløk? Kan ikkje eta det..

    • Silje Siglevik

      Eventuelt om eg kan droppa løken og hvitløken og bruke noe aent?

      • Cecilie Maske

        Hei, Silje! Vi har dessverre ikke en oppskrift på tomatsaus uten løk og hvitløk, men det er ikke noe problem å bytte ut med for eksempel sellerirot eller andre rotgrønnsaker, gjerne en blanding av flere. Om du ikke kan spise løk, kan du kanskje spise purreløk, da kan du erstatte løken med det (bruk det hvite). Smaken på sausen blir nok ikke den samme - men ganske sikkert minst like god! Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

        • Silje Siglevik

          Takk for svar, kamneta purre men bare den grønne delen. Ska prøva å butta ut med rotgrønnsaker :)

  • Maja Medby-Gundersen

    Denne lager jeg i store kvanta med jevne mellomrom, så porsjons fryser jeg. Nå kjøper jeg aldri tomatsaus mer, denne bruker jeg som basis til pizza, lasagne og spagetti. Jeg har god tid når jeg lager den, sånn at den kan stå å små simre på komfyren i mange timer. Jeg putter gjerne noen friske tomater i for å få en ekstra piff;);)

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 21.01.2025 17:55:38 handleliste stengt