Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvordan grille kyllingfilet

Hvordan grille kyllingfilet

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kyllingfilet er magert og veldig godt kjøtt om det grilles riktig og med omhu. Først direkte grilling og deretter på indirekte grilling under lokk til riktig kjernetemperatur er nådd. Det gir saftig velsmakende kylling som nærmest alle kan like, store som små.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
Legg gjerne en halv sitron og en halv hvitløk på grillen mens du griller kyllingfiletene. Det gir en veldig god aroma til kyllingen og ikke minst blir det godt om du gnir litt hvitløk på kyllingen og presser litt sitronsaft over før du skal spise.
Det finnes en hel verden av tilbehør som passer til grillet kyllingfilet. Tenk på at mange liker saus med mye smak og at man gjerne spiser en god salat som tilbehør når man skal spise sunn mat.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Campaign soudcloud block Grilling

 

Kommentarer

  • Ketil

    Dersom du ikke har steketermometer for hånden kan du "dytte" på kyllingkjøttet. Når det er gjennomstekt vil du kjenne at det slutter å gi etter og får en fastere konsistens. Avslutt stekingen med en gang. Du kan også avslutte litt før, nesten fast, og legge til side for å hvile - gjerne med litt alu folie over, så blir det klart i løpet av noen minutter. Hvis usikker, ta et snitt på det tykkeste og sjekk at det kun er klar saft og at kjøttet er helt hvitt.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 11:17:47 handleliste stengt