Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg ferdig kokt juleskinke

Rotgrønnsaker:

  • 2 ss nøytral olje
  • Saften 1 stk. appelsin
  • 1 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 3 stk. gulrot i staver
  • 0,25 stk. kålrot i staver
  • 0,25 stk. sellerirot i staver
  • 2 stk. rødløk i båter
  • 1 stk. fennikel i båter
  • 8 stk. potet delt i to på langs
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Panering:

  • 3 ss griljermel
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 30 g parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 523 kcal
Fett 19 g
Protein 51 g
Karbohydrater 32 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken. Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg ferdig kokt juleskinke

Rotgrønnsaker:

  • 2 ss nøytral olje
  • Saften 1 stk. appelsin
  • 1 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 3 stk. gulrot i staver
  • 0,25 stk. kålrot i staver
  • 0,25 stk. sellerirot i staver
  • 2 stk. rødløk i båter
  • 1 stk. fennikel i båter
  • 8 stk. potet delt i to på langs
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Panering:

  • 3 ss griljermel
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 30 g parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 523 kcal
Fett 19 g
Protein 51 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

Juleskinke-med-sennepsaus-og-ovnsbakte-rotgronnsak-194070-13

Du trenger: Juleskinke, olivenolje, appelsin, flytende honning, soyasaus, salt, pepper, gulrot, kålrot, knollselleri, rødløk, fennikel, mandelpoteter, griljermel, parmesan, persille og smør.

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker 3a
Juleskinke-med-sennepsaus-og-ovnsbakte-rotgronnsak-194070-13
Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker 3c

Maten er klar til servering. En klatt med rømme eller god sennep smaker godt til dette.

Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker - høydebilde

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 15:10:22