Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken. Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid.
Ingredienser
porsjoner
-
1,2 kg ferdig kokt juleskinke
Rotgrønnsaker:
-
2 ss nøytral olje -
Saften
1 stk. appelsin -
1 ss honning -
4 ss soyasaus -
3 stk. gulrot i staver -
0,25 stk. kålrot i staver -
0,25 stk. sellerirot i staver -
2 stk. rødløk i båter -
1 stk. fennikel i båter -
8 stk. potet delt i to på langs -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Panering:
-
3 ss griljermel -
2 ss smør -
2 ss hakket bladpersille -
30 g parmesan
Slik gjør du
Du trenger: Juleskinke, olivenolje, appelsin, flytende honning, soyasaus, salt, pepper, gulrot, kålrot, knollselleri, rødløk, fennikel, mandelpoteter, griljermel, parmesan, persille og smør.
Maten er klar til servering. En klatt med rømme eller god sennep smaker godt til dette.