Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kamskjellspyd med spekeskinke

Kamskjellspyd med spekeskinke

Ingredienser

porsjoner
  • 12 skiver spekeskinke
  • 12 stk. kamskjell
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl reddikspirer eller andre spirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 99 kcal
Fett 5 g
Protein 13 g
Karbohydrater 0 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kamskjell har en deilig sødme, og i kombinasjon med salt spekeskinke er dette en nydelig liten forrett. Grill dem raskt, eller stek dem i litt olje i stekepannen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 skiver spekeskinke
  • 12 stk. kamskjell
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl reddikspirer eller andre spirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 99 kcal
Fett 5 g
Protein 13 g
Karbohydrater 0 g

Slik gjør du

  1. Tørk godt av kamskjellene og fjern den harde delen av muskelen som ofte sitter igjen.
  2. Surr en skive spekeskinke rundt hver kamskjell, og træ dem på grillspydene slik at spekeskinken blir låst.
La grillspydene ligge litt i vann før du bruker dem, da vil de ikke ta fyr på grillen.
  1. Grill kamskjellspydene raskt på begge sider over høy varme. Det er bedre at de er rå inni enn at de er for mye stekt. Du kan også steke kamskjellene i en varm stekepanne i omtrent ett minutt på hver side. Dryss over litt salt og pepper.

Server med en gang. Drypp over noen dråper god olivenolje og pynt med små, friske spirer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:21:44