Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremet reinsdyrskav med potetmos

Kremet finnbiff med potetmos

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 200 g aromasopp eller annen frisk sopp
  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Potetmos:

  • 10 stk. melen potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En varmende koserett med kremet reinsdyrskav servert med en luftig potetmos. Snakk om hurtigmat fra vidda!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 200 g aromasopp eller annen frisk sopp
  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Potetmos:

  • 10 stk. melen potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også godt bruke kjøttdeig av reinsdyr eller annet vilt i denne retten.
Istedenfor en mos lagd bare av potet, kan du godt tilsette hvite rotfrukter som sellerirot, pastinakk, jordskokk eller persillerot i mosen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • karl erik kihle

    Veldig bra!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 29.03.2025 09:46:39 handleliste stengt