Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Kylling satay

Ingredienser

2  porsjoner
  • 3 stk. små kyllingfilet
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sataysaus:

  • ca. 150 g peanøttsmør , romtemperert
  • 2 ss solsikkeolje
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1182 kcal
Fett 60 g
Protein 80 g
Karbohydrater 77 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (20)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et genialt triks når du skal lage kyllingspyd i en fei! Tre spydene gjennom alle kyllingfiletene, og skjær i mellom spydene. Vips - ferdige spyd klar for grillen! Pensle på en asiatisk sataysaus, og dette blir skikkelig snadder!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

2  porsjoner
  • 3 stk. små kyllingfilet
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sataysaus:

  • ca. 150 g peanøttsmør , romtemperert
  • 2 ss solsikkeolje
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1182 kcal
Fett 60 g
Protein 80 g
Karbohydrater 77 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Du kan også lage kylling satay i airfryer. Forvarm oppskriften  til 190 °C, og stek spydene i 5 minutter på hver side. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt. 

Server gjerne kylling satay med kokt ris, sesamfrø og hakket koriander.

Kylling satay

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 12:09:25