Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med pasta, chili og kapers

Kyllingfilet med pasta, chili og kapers

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g pasta penne eller annen pasta
  • 600 g kyllingfilet
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 dl kalamataoliven uten stein
  • 2 ss kapers
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Både pasta og kylling er hverdagsfavoritter! Her får du dem i en herlig, rask og enkel rett som er en skikkelig fest for smaksløkene. Vi bruker noe av pastavannet til å lage saus av, et triks som er mye brukt i Italia. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g pasta penne eller annen pasta
  • 600 g kyllingfilet
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 dl kalamataoliven uten stein
  • 2 ss kapers
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne godt, ferskt brød ved siden av. En frisk grønn salat smaker også godt. Kyllingfilet med pasta, chili og kapers

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Baste Buanes

    Hei! Jeg lurer på når kapersen skal i. Den er nevnt i navnet på oppskriften og ingrediensene, men ikke i selve oppskriften. Går ut fra at det er sammen med hvitløk, chili og oliven? Det er også litt uklart hvor lenge hvitløk osv. og kyllingen skal ligge å godgjøre seg før man tar utav kyllingen. Like lenge som pastaen koker? Lengre?

    • Cecilie Maske

      Hei, Baste! Takk for ditt skarpe øye! Kapersen er nå på plass sammen med hvitløk, chili og oliven, og steketiden på kyllingfileten kommer nå bedre fram. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Grus Holst

    Smakte bra, spesielt hvis man liker mat med litt spice-faktor. Men synes oppskriften kunne vært tydeligere på at man setter på pastavann og hakker grønnsakene i forkant av stekingen, og nevner hvor kyllingen blir av mellom steking og oppskjæring. Nå gjettet vi oss frem, men resultatet ble bra.

    • Cecilie Maske

      Hei, Grus! Så fint at du likte retten! Vi har valgt å ikke skrive inn i oppskriftene våre at man må sette på pastavann til en pastarett - det sier seg i grunnen selv. Når det gjelder hakking av hvitløk, chili og oliven, så endrer jeg litt i framgangsmåten, slik at det kommer tydeligere fram. Kyllingen blir liggende i stekepannen til den skal skjæres opp. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 16.03.2025 09:52:29 handleliste stengt