Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylllinggryte med selleri

Kyllinggryte med selleri

Ingredienser

porsjoner

Kyllinggryte:

  • 8 stk. kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 0,75 stk. purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 dl kalamata oliven (uten stein)
  • 0,5 bunt finhakket bladpersille

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen. Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kyllinggryte:

  • 8 stk. kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 0,75 stk. purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 dl kalamata oliven (uten stein)
  • 0,5 bunt finhakket bladpersille

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 18.03.2025 00:39:05 handleliste stengt