Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • evt. 1 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl soyasaus
  • ca. 0,25 potte frisk timian eller kruspersille
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stk. grillet kyllinglår
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva med å servere grillede kyllinglår med appelsinsaus og rotgrønnsaker? Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn curry paste i sausen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • evt. 1 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl soyasaus
  • ca. 0,25 potte frisk timian eller kruspersille
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stk. grillet kyllinglår
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Det smaker godt med litt curry paste i, slik at retten blir mer spicy.
Bruk en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen eller legg alt over i en ildfast form før kyllinglårene settes inn i stekeovnen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Børre Pedersen

    Skal man koke kyllinglår som allerede er grillet? Og deretter putte dem i ovnen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Børre! Du har funnet fram til en av våre veldig gamle oppskrifter, ser jeg! Og den har en pussig framgangsmåte, det har du rett i! Det er ikke nødvendig å legge de ferdig grillede kyllinglårene i pannen før den settes i ovnen. Jeg retter opp i framgangsmåten. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 15.03.2025 09:03:51 handleliste stengt