Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Laks med ingefærglaze

Laks med ingefærglaze

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ss soyaolje
  • 400 g nudler
  • 1 ss nøytral olje til steking av sukkererter
  • 1 pk sukkererter
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Ingefærglaze:

  • 1 bit valnøttstor frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 0,5 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en rask hverdagsrett som smaker fantastisk. Laks og asiatiske smaker passer godt sammen, og gir den tradisjonelle laksemiddagen en spennende vri. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ss soyaolje
  • 400 g nudler
  • 1 ss nøytral olje til steking av sukkererter
  • 1 pk sukkererter
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Ingefærglaze:

  • 1 bit valnøttstor frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 0,5 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Paul

    Supergodt! Pleier ikke ha søt soyasaus, men går helt fint uten. Legger ofte til litt ekstra ingefær i tillegg. 1 ss riseddik er også veldig godt å ha i sausen!

    • Cecilie Maske

      Hei, Paul! Så bra! Og takk for tips - ja, sausen kan varieres på mange måter, etter hva man er glad i!! Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 31.03.2025 16:30:53 handleliste stengt